Laxburgare med limeaioli
Laxburgare med limeaioli
19 ingredienser
Ett bra sätt att få barnen att äta fisk. Gör en burgare. /Anna & Ulrika
Det är gott att även steka eller grilla brödet lite lätt.
Ingredienser
Burgare
- 500 g laxfilé
- 0,5 gul lök
- 1 ägg
- 0,5 dl matlagningsgrädde
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 1,5 dl ströbröd
- smör, till stekning
- 1 mango
- 1 rödlök
- grön sallad
- 1 paprika
- 6 skivor lantbröd
Limeaioli
- 1 äggula
- 1 dl olivolja
- 1 limefrukt
- 1 klyfta vitlök
- salt
- 0,5 krm strösocker
Gör så här
Limeaioli
- Lägg en äggula i en skål och häll i olivolja droppvis under kraftig vispning.
- Pressa i cirka 2 matskedar limesaft eller mer om man vill ha mycket syra.
- Blanda ner finhackad vitlök.
- Smaka av med salt och en nypa socker.
Burgare
- Skär laxen i mindre bitar.
- Lägg den i en matberedare tillsammans med hackad lök, ägg och matlagningsgrädde.
- Kör till en fin färs.
- Salta och peppra.
- Forma till fyra rejäla burgare och vänd dem i ströbrödet.
- Stek dem sedan gyllenbruna i smör, 3–4 minuter på varje sida.
- Skär upp grönsakerna och lägg dem på brödet tillsammans med de nystekta laxburgarna, använd en hel brödskiva i botten och toppa med en halv.
- Servera limeaiolin till.
- Det är gott att även steka eller grilla brödet lite lätt.