Ångad sparris, manchego, Puro Bellota (pata negra) och sparrissoppa

Foto: TV4
Ångad sparris, manchego, Puro Bellota (pata negra) och sparrissoppa
9 ingredienser
Sparris är en av vårens bästa primörer.
Ingredienser
- 8 sparris
- 1 bit manchego, ost (parmesan går också bra)
- Puro Bellota eller pata negra (några skivor)
- Sparrissoppa
- 4 dl hönsfond
- 1 dl grädde
- 0,5 dl vitt vin
- 2 schalottenlökar, finhackade
- smör
Gör så här
- Sparris: Skala och trimma av ändbitarna av sparrisen (spara - används till soppan). Koka sparrisen i 3 minuter och rulla in i en handduk
- Bryn den finhackad schalottenlöken i smör i en kastrull. Tillsätt sparristrimmet. Slå på hönsfond. Slå på vinet. Slå på grädden. Kör allt i mixern.
- Sila, vispa upp och vispa i en klick smör.