Het kräftsoppa à la Sundsandvik

10 röster
4

Het kräftsoppa à la Sundsandvik serveras med vitlöksdoftande rundel och avokadocrème.

Vintips från Anne
Jules Muller Gewürtztraminer, nr 6702, 102 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Kräftsoppa

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 fint rivna morötter
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g kräftost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 förp kräftstjärtar [400 g varav 170 g kräfstjärtar]
  • 0,5-1 krm svartpeppar
  • chilipulver

Avocadocréme

  • 1 avokado
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk grädde
  • citron, saft
  • svartpeppar
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Avokadosoppa
    Smält smöret och vispa i vetemjölet.
  2. Häll på vattnet, grädden och lägg i buljongtärningarna och de rivna morötterna.
  3. Låt koka i 10 minuter, tillsätt sedan kräftosten och créme fraiche.
  4. Lägg sist i dillen och smaka av med svartpeppar.
  5. Kräftstjärtarna tillsätts strax före servering och dofta över lite chilipulver.
  6. Avokadosoppa
    Mixa samman avocadon, grädden och créme fraiche.
  7. Rör i citronsaft till lagom konsistens och smaka av med svartpeppar och salt.
  8. Servera gärna rätten tillsammans med vitlöksbröd och cocktailtomater.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...