Torka av ankbrösten med hushållspapper och krydda med salt, peppar och rosmarin. Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek ankbrösten på båda sidor tills det är gyllenbruna.
Lägg ankbröst i en ugnssäker form och låt den ligga med en stektermometer i mitten av ugnen tills termometern visar 60 grader.
Sky
Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dem sedan mjukna upp i en kastrull tillsammans med smöret. Strö sedan över socker och låt mörkna. Tillsätt torkade aprikoser.
Slå över vinet, vatten, fond och balsamvinäger. Låt sjuda så att ungefär hälften återstår. Sila av med finmaskig sil och vispa sedan i redning. Smaka av med salt och peppar.
Palsternackschips
Skala palsternacka och skär i tunna strimlor med potatisskalare eller kniv.
Hetta upp oljan till 160 grader och lägg i palsternackan. Fritera till de är gyllenbruna, sedan lyft ur och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta dem lätt.
Puré
Koka potatisen och blomkålen mjuka i lättsaltat vatten. Mosa sedan grönsakerna och vispa i smör och lite mjölk till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med lingon som du strör på tallriken som sista touch!