• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Anka ”Sichuan Crispy Duck”

POPULÄRT
Anka ”Sichuan Crispy Duck”
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Anka ”Sichuan Crispy Duck”

6 steg att laga

9 ingredienser

40 m + marineringstid

Marinerad anka som sedan ångas och friteras blir riktigt gott och perfekt att servera till helgens middag.

Ingredienser

  • 2 ankbröst, färska

marinad

  • 30 g salt
  • 5 g sichuanpeppar
  • 6 cm kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 2 hela nejlikor
  • 3 g fänkålsfrö
  • 20 g ingefära, riven
  • 30 g vitt vin

Gör så här

  1. Kör de torra kryddorna i en kryddkvarn eller mortla dem fint, blanda med ingefäran och vinet.
  2. Skåra skinnsidan på ankbröstet med en vass kniv i kryssmönster utan att skära ned till köttet.
  3. Gnid in ankbrösten med kryddblandningen och låt stå över natten.
  4. Ånga ankbrösten i en wok med lock eller i en steamer i 20 minuter, ta ut och låt svalna.
  5. Fritera ankbrösten hela tills de är gyllenbruna.
  6. Låt ankbrösten svalna något och skiva sedan tvärs över bröstet.