Anka ”Sichuan Crispy Duck”

POPULÄRT
Anka ”Sichuan Crispy Duck”
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Anka ”Sichuan Crispy Duck”

10

6 steg att laga

9 ingredienser

40 m + marineringstid

Marinerad anka som sedan ångas och friteras blir riktigt gott och perfekt att servera till helgens middag.

Ingredienser

portioner2 - 4 portioner
  • 2 ankbröst, färska

marinad

  • 30 g salt
  • 5 g sichuanpeppar
  • 6 cm kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 2 hela nejlikor
  • 3 g fänkålsfrö
  • 20 g ingefära, riven
  • 30 g vitt vin

Gör så här

  1. Kör de torra kryddorna i en kryddkvarn eller mortla dem fint, blanda med ingefäran och vinet.
  2. Skåra skinnsidan på ankbröstet med en vass kniv i kryssmönster utan att skära ned till köttet.
  3. Gnid in ankbrösten med kryddblandningen och låt stå över natten.
  4. Ånga ankbrösten i en wok med lock eller i en steamer i 20 minuter, ta ut och låt svalna.
  5. Fritera ankbrösten hela tills de är gyllenbruna.
  6. Låt ankbrösten svalna något och skiva sedan tvärs över bröstet.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer