Anka i buljong med citrongräs och ingefära

Kockarnas kamp 2017 Jonas SvenssonDanyel Couet KK 2023

Anka i buljong med citrongräs och ingefära

14 ingredienser

Enkla nudlar blir en mycket fräsch gourmeträtt med anka kokad i buljong med het ingefära, asiatiska grönsaker och shitakesvamp.

Tips! Bengt Frithiofssons vintips:

533 38 Sancerre, Frankrike, 5 solar

Ingredienser

portioner
  • 2 ankbröst
  • 2 confiterade anklår
  • 500 g nudlar, ramennudlar

Buljong

  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 10 cm kombu
  • 4 shiitakesvamp, torkade
  • 1 morot
  • 1 pak choi
  • 3 l buljong, på anka eller kyckling
  • 3 stjälkar färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att kryssa ankbröstet och stekt det i en varm panna på skinnsidan, baka sedan i ugn på ca 90 grader till 58 grader innertemperatur.
  2. Värm anklåren och plocka ner dessa i mindre bitar.
  3. Hacka ner gul lök, vitlök och morot. Blanda de hackade grönsakerna med kombu, shiitake och buljong. Låt buljongen sjuda på låg värme i ca 1 timme, tillsätt sedan skivat citrongräs och strimlad ingefära.
  4. Strimla bokchoy före servering och värm nudlarna i buljongen.
  5. Skiva ankbrösten tunt inför servering, lägg bokchoy, nudlar och anklår i en skål och toppa sedan med ankbröstet, slå sedan över den varma buljongen och toppa med koriander.