Havskräftor med lime och parmesanbröd

Havskräftor med lime och parmesanbröd
Foto: TV4

Havskräftor med lime och parmesanbröd

Av: Angelica - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Pappas havskräftor - arv med en twist.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 12 havskräfta, kokta
  • 3 fina doftande limefrukter, delade i fyra klyftor
  • 1 rulle köpt smördeg som kavlas ut
  • 1 bit parmesanost, riven med potatisskalare
  • ev majonnäs

Gör så här

  1. Kalka ut smördegen efter bästa förmåga.
  2. Använd en potatisskalare och fördela parmesanost över halva degen.
  3. Vik ihop degen och tryck ihop den ordentligt. Skär ut långa remsor, 8 stycken, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ungen på 225 grader till de är gyllenbruna.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Lägg upp 3 havskräftor på varje tallrik, tillsammans med tre limeklyftor, två parmesanbröd och ev en klick majonnäs.