Ångade bullar med kryddig fyllning

koket.se
Ångade bullar med kryddig fyllning ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Ångade bullar med kryddig fyllning

21 ingredienser

3 h

De här asiatiska bullarna med kryddig fyllning kallas Baozi. Perfekt tilltugg till den kinesiska brunchen.

Följ Erik på Instagram!
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram!

Upptäck Eriks spännande rätter och ställ frågor direkt om receptet på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Bullar

  • 10 g jäst (färsk)
  • 18 g strösocker
  • 250 g vatten, ljummet
  • 30 g olja
  • 6 g bakpulver
  • 400 g vetemjöl
  • sesamolja

Fyllning

  • 200 g fläskfärs
  • 1 msk risvin
  • 1 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 2,5 msk Toban Djan (chilibönpasta)
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk soja (ljus)
  • 0,25 tsk soja (mörk)
  • 1 msk strösocker
  • 200 g böngroddar
  • 3 msk salladslök, gröna delen, fiskögon
  • vitpeppar
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

Bullar

  1. Lös upp jästen och sockret i vattnet, låt vila i 10 minuter.
  2. Kör degen i maskin i 10 minuter.
  3. Låt degen jäsa insmord i olja i tre timmar.
  4. Slå ner degen och tillsätt bakpulver samt vetemjöl. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
  5. Rulla ut degen till en korv och skär upp den i mindre bitar.
  6. Kavla ut bitarna och pensla dem med sesamolja.
  7. Lägg på önskad fyllning på degbitarna, nyp ihop till en bulle och ånga i 15-20 minuter beroende på storlek.

Fyllning

  1. Blanda fläskfärsen med risvin och salt. Låt marinera i 20 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och stek färsen på hög värme tills all vätska försvunnit.
  3. Fös upp färsen på en sida av pannan och tillsätt chilibönpasta och ingefära. Fräs tills det doftar. Tillsätt ljus och mörk soja, socker och böngroddar. Blanda allt i pannan och ta bort från värmen.
  4. Tillsätt salladslök, vitpeppar och sesamoljan. Smaka av med eventuellt mer salt.
  5. Låt svalna innan du fyller bullarna.