Ångade bullar med kryddig fyllning
Ångade bullar med kryddig fyllning
21 ingredienser
3 h
De här asiatiska bullarna med kryddig fyllning kallas Baozi. Perfekt tilltugg till den kinesiska brunchen.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
Bullar
- 10 g jäst (färsk)
- 18 g strösocker
- 250 g vatten, ljummet
- 30 g olja
- 6 g bakpulver
- 400 g vetemjöl
- sesamolja
Fyllning
- 200 g fläskfärs
- 1 msk risvin
- 1 tsk salt
- 3 msk rapsolja
- 2,5 msk Toban Djan (chilibönpasta)
- 2 tsk malen ingefära
- 2 tsk soja (ljus)
- 0,25 tsk soja (mörk)
- 1 msk strösocker
- 200 g böngroddar
- 3 msk salladslök, gröna delen, fiskögon
- vitpeppar
- 1 tsk sesamolja
- salt
Gör så här
Bullar
- Lös upp jästen och sockret i vattnet, låt vila i 10 minuter.
- Kör degen i maskin i 10 minuter.
- Låt degen jäsa insmord i olja i tre timmar.
- Slå ner degen och tillsätt bakpulver samt vetemjöl. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
- Rulla ut degen till en korv och skär upp den i mindre bitar.
- Kavla ut bitarna och pensla dem med sesamolja.
- Lägg på önskad fyllning på degbitarna, nyp ihop till en bulle och ånga i 15-20 minuter beroende på storlek.
Fyllning
- Blanda fläskfärsen med risvin och salt. Låt marinera i 20 minuter.
- Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och stek färsen på hög värme tills all vätska försvunnit.
- Fös upp färsen på en sida av pannan och tillsätt chilibönpasta och ingefära. Fräs tills det doftar. Tillsätt ljus och mörk soja, socker och böngroddar. Blanda allt i pannan och ta bort från värmen.
- Tillsätt salladslök, vitpeppar och sesamoljan. Smaka av med eventuellt mer salt.
- Låt svalna innan du fyller bullarna.