Pappa Agis mozzarellasås

Pappa Agis mozzarellasås
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Pappa Agis mozzarellasås

42

12 ingredienser

Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen. /Emma

Använd gätna ekologiska råvaror när du gör den här rätten.

Ingredienser

portioner4
  • pasta penne (till 4 pers)
  • 1 msk olivolja + 1 msk smör till stekning
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 tsk strösocker
  • 2 förp tomat (à 400 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 6 droppar tabasco
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk torkad smulad salvia
  • 4 rejäla pressade vitlöksklyftor
  • 2 mozzarellabollar i munsbitar

Gör så här

  1. Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
  3. I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
  4. Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia.
  5. Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
  6. När alla sitter redo vid bordet med rena händer (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni såsen med pastan.