Pappa Agis mozzarellasås
Pappa Agis mozzarellasås
12 ingredienser
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen. /Emma
Använd gätna ekologiska råvaror när du gör den här rätten.
Ingredienser
- pasta penne (till 4 pers)
- 1 msk olivolja + 1 msk smör till stekning
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 gula lökar, hackade
- 1 tsk strösocker
- 2 förp tomat (à 400 g)
- 1 tsk sambal oelek
- 6 droppar tabasco
- 0,5 dl grädde
- 1 msk torkad smulad salvia
- 4 rejäla pressade vitlöksklyftor
- 2 mozzarellabollar i munsbitar
Gör så här
- Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
- I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
- Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia.
- Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
- När alla sitter redo vid bordet med rena händer
- (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och
- blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni
- såsen med pastan.