Förkylningskurssoppa med kyckling

Förskylningskurssoppa med kyckling
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Förkylningskurssoppa med kyckling

13

17 ingredienser

Vi tänkte att vi skulle prova det gamla tricket att äta kycklingsoppa för att bli av med våra förkylningar. Vi tror att det fungerade, vi blev iallafall gladare, för den var jättegod. /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kyckling
  • 2 msk curry
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 krm malen muskot
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk vetemjöl
  • smör
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 dl grädde
  • 0,5 röd chilifrukt, i tunna bitar
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 0,5 citron, saften
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sisådär då kör vi, jag som hade kycklingrester tog bara och delade det köttet i mindre bitar.
  2. Lägg en klick smör i en stor kastrull, låt det smälta och fräsa lite granna, lägg i alla kryddor och låt dem fräsa ordentligt i smöret.
  3. Lägg i lök, vitlök och kycklingkött och vetemjölet, rör runt och låt det fräsa tills det är klart.
  4. På med fonden och buljongen, låt det koka så att allt är ordentligt varmt.
  5. Sänk värmen på spisen och häll i citron och grädde.
  6. Smaksätt med salt och peppar och en nypa socker. Nu får det inte koka mer för då skär sig hela soppan.