Mitt i spenaten

Mitt i spenaten
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Mitt i spenaten

8 ingredienser

Äh, det är en tråkig gammal fördom att ungar inte skulle digga spenat. Spenat är ju skitgott! Alla i min familj goes bananas på spenat. Högst i kurs står spenatsoppa med ägg. Det skulle jag kunna bjuda Kungen på! Om han nu behagade komma förbi på en liten visit.

Ingredienser

Spenatsoppa med ägghalvor

  • 400 g fryst spenat, hackad
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 l vatten
  • 2 buljongtärningar, helst grönsaksbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • kanske en skvätt grädde om du är på det humöret
  • 4 ägg, hårdkokta, i halvor

Gör så här

  1. Börja med att fräsa löken i smöret. Ja, koka sen upp 9 dl vatten och ner med buljongen. Ner med spenaten och låt den tina upp i den heta buljongen. Rör ut mjölet med den sista kalla decilitern vatten, no klumps please! Ner med mjölröran i soppan, vispa runt lite, som sagt, no klumps please! Smaka av med alla kryddorna, och om du vill, ner med en skvätt grädde. Jag gillar både utan och med!
  2. Servera med äggen och lite knäckemackor. SÅ gott, billigt och nyttigt så man får nypa sig i armen för att fatta att det inte är en dröm.