Tonfisksallad

Tonfisksallad
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Tonfisksallad

18

15 ingredienser

Gör en tonfisksallad istället, nu när solen skiner. Den blir garanterat god. Och det är ju en bra grej.

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.

Ingredienser

  • 5 dl kokt ris, kallt
  • 2 förp tonfisk i vatten
  • 1 förp majs
  • 1 röd paprika, hackad
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 2 tomater i snygga klyftor
  • 1 citron, saften av
  • örtsalt och svartpeppar
  • 4 ägg, kokta och i klyftor

Rhode islandsås

  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • några skvättar tabasco
  • salt

Gör så här

  1. Blanda helt enkelt allt ris och grönsaker i en stor, snygg skål. Krydda med citronsaft och de andra kryddorna. På med äggen on the top. Och du MÅSTE äta salladen med rhode islandssåsen!