Husmorsornas key lime paj
Husmorsornas key lime paj
7 ingredienser
Key-limen är lite sötare än vanlig lime så smaka av fyllningen när du har vispat den så att den har rätt blandning av sött och surt.
Kondenserad mjölk hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Den står bland bakartiklar eller i "asiatiska hyllan".
Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på
Ingredienser
Pajskal
- 15 digestivekex
- 75 g smör, smält
Fyllning
- 4 ägg (stora)
- 1 förp kondenserad mjölk [450 g]
- 1 dl limejuice, drygt
- 1,5 dl strösocker
- 0,25 tsk vinsyra (kan uteslutas men ger en bra stuns i fyllningen)
Gör så här
Pajskal
- Smula kexen.
- Blanda smulorna med det smälta smöret.
- Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen.
Fyllning
- Sätt på ugnen till 175 grader.
- Dela på äggen, och ställ vitorna åt sidan ett tag.
- Vispa äggulorna vita och pösiga.
- Blanda med kondenserad mjölk vispa ett litet tag till.
- Nu skall limejuicen i. Vispa ett tag till tills det blir en ganska tjock smet.
- Häll den sedan i pajskalet och ställ det kallt tills marängen är klar.
- Nu vispar du äggvitorna, socker och eventuellt vinsyra tills de formar fina toppar.
- Klicka på över limefyllningen och ställ in hela pajen i ugnen. Låt stå tills marängen blivit gyllenbrun på topparna, det borde ta ungefär en kvart.
- Serveras iskall!