Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola
Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola
11 ingredienser
Att göra sin egen pasta från grunden gör maten extra speciell. Servera tillsammans med panchetta och grönsaker.
Ingredienser
- 4 dl durumvetemjöl
- 175 ml vatten
- 200 g panchetta, skivad
- 0,5 klyfta vitlök
- 0,5 aubergine
- 200 g körsbärstomater
- 2 buffelmozzarella
- 50 g rucolasallad
- olivolja, till stekning
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Deg: Finfördela vattnet med hjälp av fingertopparna i mjölet.
- Knåda det sedan kraftigt i ca 10 minuter med hjälp av den nedre delen av handflatan. Degen skall bli smidig och elastisk samt hålla ihop när man drar i den.
- Forma degen till en smidig limpa och skär den i skivor. Rulla skivorna till stavar. Skär dem i 1 cm stora bitar och tryck till dem med mjölad tumme.
- Koka upp saltat vatten och koka pastan i 3 minuter. Obs! glöm inte saltet i vattnet.
- Strimla panchettan och fräs den i 2 minuter i en het panna med olivolja, vitlök och aubergine.
- Dela tomaterna på hälften och tillsätt dem i stekpannan. Låt puttra vidare i 3 minuter.
- Blanda panchettan med mozzarellaost, hackad ruccola och pastan. Blanda det väl och servera rykande varm.
- Toppa gärna med lite ruccola.