Bresaola med "potatissallad" i yoghurt

0 röster
4
Bresaola med "potatissallad" i yoghurt
Foto: Jacob Grange

Bresaola är lufttorkat nötkött och kommer ursprungligen från Italien. Här serveras det tillsammans med en krämig potatissallad.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g bresaola, tunt skivad
  • 500 g sötpotatis, skalad
  • 1 förp sockerärtor, strimlade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 12 Feferoni
  • 1 dl parmesanost reggiano, riven
  • persilja till garnering
  • salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten i ca 20 minuter.
  2. Lägg i sockerärtorna när det återstår 2 minuter.
  3. Häll av och kyl ned dem i kallt vatten.
  4. Blanda sedan potatis, sockerärtor och rödlök med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salladen med bresaola och feferoni, toppa med parmesanost och persilja.
26 maj 2008

Laddar fler recept...