Rödtunga "on the bone" med västerbottenost, brynt smör, chili & lime

Rödtunga "on the bone" med västerbottenost, brynt smör, chili & lime
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Rödtunga "on the bone" med västerbottenost, brynt smör, chili & lime

8 ingredienser

Fisk är nyttigt och gott. Här används rödtungan och serveras med västerbottenost och brynt smör. Även chili och lime får en roll i rätten.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödtungor
  • bakplåtspapper, nonstick
  • 50 g Västerbottensost, tärnad
  • 4 salladslökar, strimlad
  • 2 röda chilifrukter, strimlade
  • 8 champinjoner, skivade
  • 40 g smör
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Gnid in lite smör på bakplåtspappren, salta och peppra.
  2. Lägg fisken på pappret och stek den i en varm panna i ca 5 minuter på varje sida.
  3. Lägg fisken på ett nytt papper och vänd den.
  4. Dra loss pappret efter stekning.
  5. Tillaga klart fisken i 160C i ca 5 minuter eller tills fiskköttet lossnar från benen.
  6. Bryn smöret, stek grönsakerna hastigt i det brynta smöret.
  7. Lyft pannan från värmen och blanda i osten.
  8. Servera gärna med lime och dragonslungad potatis.