Rödtunga "on the bone" med västerbottenost, brynt smör, chili & lime
Rödtunga "on the bone" med västerbottenost, brynt smör, chili & lime
8 ingredienser
Fisk är nyttigt och gott. Här används rödtungan och serveras med västerbottenost och brynt smör. Även chili och lime får en roll i rätten.
Ingredienser
- 2 rödtungor
- bakplåtspapper, nonstick
- 50 g Västerbottensost, tärnad
- 4 salladslökar, strimlad
- 2 röda chilifrukter, strimlade
- 8 champinjoner, skivade
- 40 g smör
- 2 limefrukter
Gör så här
- Gnid in lite smör på bakplåtspappren, salta och peppra.
- Lägg fisken på pappret och stek den i en varm panna i ca 5 minuter på varje sida.
- Lägg fisken på ett nytt papper och vänd den.
- Dra loss pappret efter stekning.
- Tillaga klart fisken i 160C i ca 5 minuter eller tills fiskköttet lossnar från benen.
- Bryn smöret, stek grönsakerna hastigt i det brynta smöret.
- Lyft pannan från värmen och blanda i osten.
- Servera gärna med lime och dragonslungad potatis.