Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat
Foto: Ps matsal
André Wessman
André Wessman

Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

15 ingredienser

Kalvfilé med hemgjord ravioli, tomat och spenat

Ingredienser

portioner
  • 720 g kalvytterfilé
  • 4 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kvist timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 6 dl vatten
  • 100 g ricotta
  • 50 g tomater, soltorkade
  • 100 g wontonplattor
  • 4 plommontomater
  • 1 ask babyspenat, ca 80g
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
  2. Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
  3. Fiska upp kalvfilén vid en innetemperatur på 58 grader.
  4. Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond.
  5. Brässera köttet i buljongen.
  6. Förväll tomaterna och lägg i iskallt vatten.
  7. Skala, kärna ur och skär tomatköttet i fina halvmånar.
  8. Blanda babyspenaten med tomatköttet och smaka upp med en god olivolja, salt och peppar.
  9. Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricottaosten
  10. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  11. Lägg ut wontonplattorna. Tag en sked med ostfyllning på varje platta, fukta kanten med lite vatten.
  12. Tryck ihop kanterna med tummen.
  13. Gör 4 stycken per person, lägg de på mjölat papper.
  14. Koka dem i rikligt med vatten cirka 2-3 minuter.
  15. Skär portionsskivor av köttet. Lägg på tallriken med tomat och spenat samt raviolin.
  16. Skeda över buljongen och servera direkt!