Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat
Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat
15 ingredienser
Kalvfilé med hemgjord ravioli, tomat och spenat
Ingredienser
- 720 g kalvytterfilé
- 4 schalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 kvist timjan
- 2 dl vitt vin
- 2 msk kalvfond
- 6 dl vatten
- 100 g ricotta
- 50 g tomater, soltorkade
- 100 g wontonplattor
- 4 plommontomater
- 1 ask babyspenat, ca 80g
- 4 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
- Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
- Fiska upp kalvfilén vid en innetemperatur på 58 grader.
- Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond.
- Brässera köttet i buljongen.
- Förväll tomaterna och lägg i iskallt vatten.
- Skala, kärna ur och skär tomatköttet i fina halvmånar.
- Blanda babyspenaten med tomatköttet och smaka upp med en god olivolja, salt och peppar.
- Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricottaosten
- Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Lägg ut wontonplattorna. Tag en sked med ostfyllning på varje platta, fukta kanten med lite vatten.
- Tryck ihop kanterna med tummen.
- Gör 4 stycken per person, lägg de på mjölat papper.
- Koka dem i rikligt med vatten cirka 2-3 minuter.
- Skär portionsskivor av köttet. Lägg på tallriken med tomat och spenat samt raviolin.
- Skeda över buljongen och servera direkt!