Rödvinsrisotto med svamp, manchego och krasse

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Rödvinsrisotto med svamp, manchego och krasse
15 ingredienser
20 min
En härligt krämig risotto som går gansk fort att svänga ihop. Funkar lika bra som förrätt som ett tillbehör till både kött och fisk. Servera gärna med lite extra nyriven parmesan!
Ingredienser
- 2 dl risottoris (carnaroli)
- 1 schalottenlök, finhackad
- 3 dl rött vin
- 2 dl svampbuljong (eller ljus kycklingbuljong)
- 30 g parmesanost
- 30 g lagrad manchego
- 25 g smör
- salt
- peppar
- 100 g rensad blandad svamp
- 50 g sticklök
- smör
- salt
- peppar
- 1 ask krasse
Gör så här
- Fräs lök och ris på svag värme. Tillsätt rödvin och buljong. Koka riset mjukt med lite kärna kvar. Vänd ner riven parmesan, smör och smaka av med salt och peppar.
- Stek svampen i smör. Salta och peppra, låt rinna av på en bit papper.
- Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Fördela svampen, riven Manchego och nyklippt krasse över. Ringla över lite olivolja.