Panzanella, brödsallad från Toscana

3 röster
4
Panzanella, brödsallad från Toscana
Foto: Anders Strand

Brödet här i Toscana innehåller inget salt och torkar därför mycket snabbt. Fördelen med det är att det inte möglar och går att använda igen. Den här salladen är ett perfekt sätt att ta vara på gammalt överblivet bröd. Den blir god och matig och passar perfekt till lunch på sommaren eller som ett tillbehör till grillat kött.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg torrt vitt bröd
  • 2 gurkor
  • 5 tomater
  • 3 själkar blekselleri
  • 1 rödlök
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 dl basilika
  • 1 dl olivolja extra virgin
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skär av skorpan på det torra brödet.
  2. Blötlägg i ca 1 minut.
  3. Krama ur all vätska tills det blir torrt.
  4. Smula ner brödet i en bunke.
  5. Skär grönsakerna i små kuber och blanda ner i brödet.
  6. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar.
  7. Lägg upp på en tallrik och ringla över lite olivolja.
7 februari 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept