Panzanella, brödsallad från Toscana

3 röster
4
Panzanella, brödsallad från Toscana
Foto: Anders Strand
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg torrt vitt bröd
  • 2 gurkor
  • 5 tomater
  • 3 stjälk stjälkselleri
  • 1 rödlök
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 1 dl basilika
  • 1 dl olivolja (extra virgin)
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • salt [efter smak]
  • svartpeppar [efter smak]

Gör så här

  1. Skär av skorpan på det torra brödet.
  2. Blötlägg i ca 1 minut.
  3. Krama ur all vätska tills det blir torrt.
  4. Smula ner brödet i en bunke.
  5. Skär grönsakerna i små kuber och blanda ner i brödet.
  6. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar.
  7. Lägg upp på en tallrik och ringla över lite olivolja.
7 februari 2011