Strömming med kapris och senapssås

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Strömming med kapris och senapssås
17 ingredienser
25 min
Den panerade strömmingen passar utmärkt tillsammans med den smakrika potatissalladen med kapris.
Ingredienser
Senapssås
- 3 msk svensk senap
- 2 msk vinäger
- 5 droppar HP-sås
- 5 droppar worcestersås
- 1 msk strösocker
- salt
- peppar
- 1 dl matolja
Potatissallad
- 10 potatisar, kokta, kalla
- 2 rödlökar
- 0,5 gurka
- 1 msk kapris
- 1 knippe dill
- 1 msk färsk pepparrot, riven
Stekt strömming
- 8 strömmingsflundror
- grovt rågmjöl till panering
- smör, till stekning
Gör så här
Senapssås
- Blanda senapen, vinägern, HP-såsen, worcestershiresåsen, sockret och kryddorna i en skål.
- Se till att sockret har smält och tillsätt sedan oljan sakta under omrörning.
Potatissallad
- Skala och finhacka rödlöken och tärna gurkan fint och lägg i en skål tillsammans med skivad potatis.
- Riv pepparroten och hacka dillen och tillsätt tillsammans med kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
Stekt strömming
- Måtta upp rågmjölet i en djup tallrik och panera strömmingarna på båda sidorna.
- Hetta upp en stekpanna med smör eller margarin och stek strömmingarna.
- Lägg upp dem och servera med senapssåsen och potatissalladen.