Salvia- och skinklindad kaninstek

Salvia- och skinklindad kaninstek
Foto: TV4
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Salvia- och skinklindad kaninstek

Av: Anders Levén

Från: Jaktlust

14 ingredienser

45 min

Anders Levéns kaninlår med smak av salvia, inlindad i lufttorkad skinka.

Du behöver bindgarn av bomull (livsmedelsgarn).

Servera gärna med bröd och /eller potatis.

Rätten blir laktosfri om du använder laktosfritt smör.
**Att nappera
**Dra över, täcka en maträtt med t.ex. en sås.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 kaninlår, utan ben
  • 4 skivor lättrökt, lufttorkad skinka
  • 8 blad av salvia
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Sås

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk grönpeppar, lagda i whiskey
  • 3 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 l vatten (eller färdig fond, då behövs ingen buljongtärning)
  • 1 dl japansk soja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att fläka ut köttet och krydda med salt och peppar, lägg ut bladen och rulla ihop.
  2. Rulla in knytet i den tunna skinkan, bind upp med bomullsgarn.
  3. Grilla under lock på svag värme tills den är genomstekt, 69 grader.
  4. Under tiden kokas såsen. Fräs löken och grönpepparn i smör och oljan och det hela flamberas när whiskyn går i.
  5. Slå i buljongen och soyan och reducera det hela tills allt blir lite simmigt.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Skiva upp kaninsteken i skivor och nappera med såsen.