Salvia- och skinklindad kaninstek

Salvia- och skinklindad kaninstek
Foto: TV4
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Salvia- och skinklindad kaninstek

14 ingredienser

45 min

Anders Levéns kaninlår med smak av salvia, inlindad i lufttorkad skinka.

Du behöver bindgarn av bomull (livsmedelsgarn).

Servera gärna med bröd och /eller potatis.

Rätten blir laktosfri om du använder laktosfritt smör.
**Att nappera
**Dra över, täcka en maträtt med t.ex. en sås.

Ingredienser

portioner
  • 2 kaninlår, utan ben
  • 4 skivor lättrökt, lufttorkad skinka
  • 8 blad av salvia
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Sås

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk grönpeppar, lagda i whiskey
  • 3 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 l vatten (eller färdig fond, då behövs ingen buljongtärning)
  • 1 dl japansk soja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att fläka ut köttet och krydda med salt och peppar, lägg ut bladen och rulla ihop.
  2. Rulla in knytet i den tunna skinkan, bind upp med bomullsgarn.
  3. Grilla under lock på svag värme tills den är genomstekt, 69 grader.
  4. Under tiden kokas såsen. Fräs löken och grönpepparn i smör och oljan och det hela flamberas när whiskyn går i.
  5. Slå i buljongen och soyan och reducera det hela tills allt blir lite simmigt.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Skiva upp kaninsteken i skivor och nappera med såsen.