Varm kycklingleversallad med äpplen

Varm kycklingleversallad med äpplen
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Varm kycklingleversallad med äpplen

0

17 ingredienser

25 min

En väldigt vacker och enkel rätt. De balsamicokokade äpplena gifter sig fantastiskt med kycklinglevern.

Ingredienser

portioner4
  • 300 g kycklinglever
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 12 späda salladslökar
  • 2 svenska äpple, ej mjöliga
  • 1 dl madeiravin
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • grönpeppar
  • 0,5 romansallad
  • 1 ask rucolasallad
  • 0,5 isbergssallad
  • 8 rädisor
  • gurkört (eller annan ätbar blomma)
  • 4 baguette, små

Gör så här

  1. Börja med att skölja, ansa och riva salladen och skära rädisorna i halvor så att allt är klart för uppläggning.
  2. Vänd kycklinglevern i mjöl för att få bättre färg och stek sedan i smör i stekpanna. Grilla salladslöken lätt i en grillpanna bredvid.
  3. Skala och skär äpplena i små klyftor och stek sedan i olivolja i stekpanna. Häll sedan över madeiran och balsamicon och låt koka ett tag. och kokas ur med madeira och balsamico. Tillsätt salt, peppar och grönpeppar och nappera över kycklinglevern.
  4. Värm gärna de små baguetterna i ugnen innan servering. Servera kycklinglevern varm på salladsbädd, gärna med rädisor och ätliga blommor som garnityr.