Kyckling saltimbocca med risotto Milanese
Kyckling saltimbocca med risotto Milanese
11 ingredienser
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 4 skivor skinka
- 8 blad färsk salvia
- 1 dl balsamvinäger
Risotto:
- 2 dl avorioris
- 3 dl hönsbuljong
- 1 gul lök, hackad
- 10 skogschampinjoner
- 4 plommontomater
- vitlök
- olivolja
Gör så här
- Banka och snitta filéerna, fyll dem med parmaskinka och salvia. Stek dem i panna och koka ur med 1 dl balsamvinäger när filéerna är klara.
- Risotto: Fräs löken och blanda den tillsammans med saffran och vitlök i riset som kokas i hönsbuljong. Stek skogschampinjonerna och vänd även ner klyftor av tomater i stekpannan. Detta blandas sedan i det färdiga riset. Den ska vara krämig.
- Lägg kycklingfilen på risotton så att fyllningen syns. Häll över (nappera) filén med balsamvinägerskyn.