Kyckling saltimbocca med risotto Milanese

Anders Levén
Anders Levén

Kyckling saltimbocca med risotto Milanese

5

11 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor skinka
  • 8 blad färsk salvia
  • 1 dl balsamvinäger

Risotto:

  • 2 dl avioriris
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 gul lök, hackad
  • 10 skogschampinjoner
  • 4 plommontomater
  • vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Banka och snitta filéerna, fyll dem med parmaskinka och salvia. Stek dem i panna och koka ur med 1 dl balsamvinäger när filéerna är klara.
  2. Risotto: Fräs löken och blanda den tillsammans med saffran och vitlök i riset som kokas i hönsbuljong. Stek skogschampinjonerna och vänd även ner klyftor av tomater i stekpannan. Detta blandas sedan i det färdiga riset. Den ska vara krämig.
  3. Lägg kycklingfilen på risotton så att fyllningen syns. Häll över (nappera) filén med balsamvinägerskyn.