Kyckling pot au feu

Kyckling pot au feu
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Kyckling pot au feu

1

14 ingredienser

32 min

Servera denna smakrika rätt i en djup tallrik, så att man får med den goda buljongen.

Pot au feu är franska och betyder ungefär gryta över elden.

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg kyckling
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 6 soltorkade tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 2 msk färsk dragon, hackad
  • 300 g torkad pasta
  • salt
  • peppar
  • malen kryddpeppar
  • fänkål
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och bena ur den. Bryn bitarna hastigt i olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär en halv lök, en morot och två vitlöksklyftor grovt och lägg dem i grytan. Häll på buljongen och sjud under lock i 12-13 minuter.
  3. Låt kycklingen vila i buljongen och skär under tiden resten av grönsakerna fint. Fräs hastigt i olja i en annan panna. Sila över buljongen från kycklinggrytan.
  4. Koka pastan nästan klar, vänd ner den i buljongen, lyft över kycklingköttet och smaka av med kryddpeppar och fänkål.
  5. Låt allt få ett uppkok, så att pastan blir klar. Dekorera med färska örter.