Kyckling pot au feu
Kyckling pot au feu
14 ingredienser
32 min
Servera denna smakrika rätt i en djup tallrik, så att man får med den goda buljongen.
Pot au feu är franska och betyder ungefär gryta över elden.
Ingredienser
- 1 kg kyckling
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 6 soltorkade tomater
- 5 dl hönsbuljong
- 1 knippe färsk rosmarin
- 2 msk färsk dragon, hackad
- 300 g torkad pasta
- salt
- peppar
- malen kryddpeppar
- fänkål
- olja, till stekning
Gör så här
- Dela kycklingen i mindre bitar och bena ur den. Bryn bitarna hastigt i olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.
- Skär en halv lök, en morot och två vitlöksklyftor grovt och lägg dem i grytan. Häll på buljongen och sjud under lock i 12-13 minuter.
- Låt kycklingen vila i buljongen och skär under tiden resten av grönsakerna fint. Fräs hastigt i olja i en annan panna. Sila över buljongen från kycklinggrytan.
- Koka pastan nästan klar, vänd ner den i buljongen, lyft över kycklingköttet och smaka av med kryddpeppar och fänkål.
- Låt allt få ett uppkok, så att pastan blir klar. Dekorera med färska örter.