Kalvlever Anglais
Kalvlever Anglais
12 ingredienser
50 min
En riktig klassiker i något annorlunda kläder.
Ingredienser
- 600 g kalvlever (färsk, utan hinna)
- 10 skivor bacon
- 20 cocktailkapris
- 2 msk smör
- 500 g potatis (gärna Asterix)
- salt
- peppar
- 2 ml majsolja
- 4 röda plommontomater
- 1 msk oregano
- 1 msk timjan
- grovt salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
- Skålla tomaterna i kokhett vatten och dra sen av skalet. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och krydda med salt, timjan och oregano. Sätt in i ugn och baka i minst 30 minuter, men helst 1 timme.
- Skiva levern så man får två skivor var. Lägg dem på en tallrik med lite majsolja.
- Torka bort oljan och grilla skivorna i en het panna (gärna belagd). Krydda med salt och peppar.
- Strimla baconen och fräs den i smör tillsammans med kapris i en het sauteuse, eller en stekpanna. Krydda med peppar.
- Servera kalvlevern med tomaterna och baconfräset.