Fläskkorv med rotmos
Fläskkorv med rotmos
15 ingredienser
55 min
Riktig husmanskost som får det att vattnas i munnen!
Ingredienser
- 2 ringar fläskkorv, à cirka 250 g
- 1 gul lök
- 6 kryddpepparkorn
- 3 lagerblad
- vitpeppar
- salt
- vatten
- 2 morötter
- 1 kålrot
- 0,5 kg potatis
- ingefära, mald
- salt
- 10 kryddpeppar, hela korn
- persilja, till servering
- senap, till servering
Gör så här
- Picka korven och lägg den i en rymlig kastrull. Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt salt, lagerblad, kryddpepparkorn, vitpeppar och lök.
- Sjud under svag värme i 15-20 minuter. Lyft upp korven och lägg den på ett fat vid sidan om.
- Skala och dela morötterna och kålroten. Lägg ner dem i korvspadet och tillsätt eventuellt vatten och kryddor.
- Skala potatisen och lägg den i en gryta med lättsaltat vatten. Koka upp, sänk sen värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter.
- Mosa morötterna och kålroten när de blivit mjuka. Pressa potatisen och blanda ner den i rotfruktsmoset. Krydda eventuellt med lite av buljongen.
- Servera den kokta korven tillsammans med moset, senap och hackad persilja.