Raggmunk med rimmat fläsk

Raggmunk med rimmat fläsk
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Raggmunk med rimmat fläsk

1

8 ingredienser

40 min

En klassiker som är både billig och riktigt god.

Ingredienser

portioner4
  • 10 potatisar (stora)
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 16 skivor rimmat fläsk

Rårörda lingon:

  • 250 g lingon
  • 175 g strösocker

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på den fina sidan på ett rivjärn. Blanda ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Rör i potatisen i smeten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket. Låt det rinna av på en tallrik. Tillsätt det överblivna stekflottet i raggmunkssmeten. Stek raggmunkarna i stekpannan så att de blir gyllenbruna.
  3. Rårörda lingon: Blanda lingon och socker. Rör väl. Servera till raggmunkarna.