Pestoöverbakad rödingsfilé

Pestoöverbakad rödingsfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Pestoöverbakad rödingsfilé

18 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer

Pesto

  • 2 dl färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl pinjenötter
  • grovt salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl parmesanost
  • 0,5 dl pecorinoost
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g fast potatis
  • smör, till pensling

Sås

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till peston i en mixer. Mixa till lagom kosistens och låt stå fram till servering.
  2. Tvätta potatisen, skiva tunt och lägg i en stor ugnsform, gärna som potatisrosor eller i fint mönster. Pensla med smör och rosta i ungen på 200 grader tills färdig.
  3. Täck fisken med peston och ugnsbaka i ca 15 minuter på 200 grader.
  4. Gör under tiden såsen. Fräs lök i smör tills mjuk. Tillsätt vin, buljong och grädde. Låt koka ihop och smaksätt med salt och peppar.
  5. Placera fisken uppe på potatisen och slå såsen runt.