Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Pestoöverbakad rödingsfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pestoöverbakad rödingsfilé
0
Spara
Av:
Anders Levén
Från:
Köket
17
ingredienser
Ingredienser
2 rödingar
Pesto:
2 dl färsk basilika
1 dl olivolja
0,5 dl pinjenötter (eller jordnötter)
grovsalt, svartpeppar
0,5 dl parmesanost
0,5 dl pecorinoost
1 klyfta vitlök
500 g fast potatis
smör, till pensling
Sås:
1 gul lök, hackad
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong
1 dl grädde
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Fisken ska tvättas och fjällas om det behövs, sedan fileas. Dra bort benen.
Peston blandas i mixer (låt stå ett tag, då blir den bättre).
Potatisen tvättas, skivas tunt och steks i ugn, smörpenslad, gärna arrangerad till små blommor.
Täck fisken med peston och ugnsbaka i ca 15 minuter på 200°.
Såsen görs parallellt. Fräs lök i smör och tillsätt vin, buljong och grädde. Låt koka ihop och smaksätt med salt och peppar.
Placera fisken uppe på potatisen och slå såsen runt.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut