Chilislungade pilgrimsmusslor på grillen

Chilislungade pilgrimsmusslor på grillen
Foto: TV4

Chilislungade pilgrimsmusslor på grillen

Av: Anders - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

40 min

Chilislungade grillade pilgrimsmusslor som serveras med fetaost och grönsallad.

Om rätten inte skall användas som förrätt får man dubbla portionerna och servera med en grönsallad med feta, paprika, rödlök och eventuellt ett vitt bröd att bryta och doppa i tigersås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 32 pilgrimsmusslor

Het marinad

  • 1 chilifrukt, finhackad (röd)
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 limefrukt, rivet skal och juicen från
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk tigersås

Gör så här

  1. Börja med att tina pilgrimsmusslorna om de inte köps färska. Gör i ordning din grill och tänd kolen eller briketter.
  2. Lägg 8 st grillspett av trä i blöt. Blanda alla ingredienser i dubbla fryspåsar, knyt ihop och snurra/slunga påsarna ordentligt i 5 minuter, gör så med jämna mellanrum till du har fått en fin glöd (briketter skall ha blivit askgrå) på grillen.
  3. Trä 4 st pilgrimsmusslor på varje grillspett, så du får 2 spett per person. Lägg spetten på grillen (direkt grillning) och häll över resten av marinaden.
  4. Grilla musslorna i ca tre minuter per sida.