Chilislungade pilgrimsmusslor på grillen

Chilislungade pilgrimsmusslor på grillen
Foto: TV4

Chilislungade pilgrimsmusslor på grillen

2

4 steg att laga

9 ingredienser

40 min

Chilislungade grillade pilgrimsmusslor som serveras med fetaost och grönsallad.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 32 pilgrimsmussla

Het marinad

  • 1 chilifrukt, finhackad (röd)
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 1 limefrukt, rivet skal och juicen från
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk tigersås

Gör så här

  1. Börja med att tina pilgrimsmusslorna om de inte köps färska. Gör i ordning din grill och tänd kolen eller briketter.
  2. Lägg 8 st grillspett av trä i blöt. Blanda alla ingredienser i dubbla fryspåsar, knyt ihop och snurra/slunga påsarna ordentligt i 5 minuter, gör så med jämna mellanrum till du har fått en fin glöd (briketter skall ha blivit askgrå) på grillen.
  3. Trä 4 st pilgrimsmusslor på varje grillspett, så du får 2 spett per person. Lägg spetten på grillen (direkt grillning) och häll över resten av marinaden.
  4. Grilla musslorna i ca tre minuter per sida.