• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Coleslaw utan majonnäs

Amir Kheirmand DM
Amir Kheirmand DM

Coleslaw utan majonnäs

10

3 steg att laga

12 ingredienser

20 min

En coleslaw med majjo kan bli riktigt mäktigt. Speciellt om man ska äta det till fet mat. Här kommer en fräschare variant som passar superbra till revbensspjäll och grillat kött /Amir

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl honung
  • 1 msk favoritsenap
  • 1 malen nejlika
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g spetskål, strimlad
  • 2 spetspaprika, tunt skurna
  • 3 salladslökar, finhackad
  • 1 mango, skalad och strimlad
  • 1 dl mynta, grovhackad

Gör så här

  1. Blanda ihop olivolja, vinäger, honung, senap, kryddnejlika, salt och peppar till en dressing.
  2. Lägg spetskål, spetspaprika, salladslök i en skål och häll över dressingen. Blanda runt ordentligt.
  3. Lägg på mango, toppa med mynta och servera.