Carpaccio på pilgrimsmussla

11 röster
1h
4

Elegant förrätt med carpaccio gjord på pilgrimsmussla. Gurka, mango, rågbröd och brynt smör gör det lilla extra.

1h
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 färska pilgrimsmusslor
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 2 msk krasse
  • 3 skiva rågbröd
  • 100 g smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva pilgrimsmusslorna så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.
  2. Skala mangon och tärna i pyttesmå bitar s.k. brunoise.
  3. Skala gurka och ta bort det vattniga i mitten. Tärna gurkan i pyttesmå bitar s.k. brunoise.
  4. Finhacka gräslök.
  5. Finhacka chili. Ta inte med kärnhuset.
  6. Dela rågbröd i bitar stora som tumnageln. Fräs i smör tills de blir knapriga.
  7. Bryn smör och sila det.
  8. Häll på limesafte på pilgrimsmusslorna i skålen. Vänta 3-4 minuter.
  9. Lägg upp pilgrimsmusslorna tätt bredvid varandra på ett stort fat.
  10. Strö över mangotärningar, gurktärningar, gräslök och chili.
  11. Strö flingsalt och peppra.
  12. Lägg på rågbrödet och krassen.
  13. Häll över det varma brynta smöret. Servera genast.
2 april 2014