• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Carpaccio på pilgrimsmussla

POPULÄRT
Carpaccio på pilgrimsmussla
Foto: tv4
Amir Kheirmand DM
Amir Kheirmand DM

Carpaccio på pilgrimsmussla

11

13 steg att laga

11 ingredienser

1h

Elegant förrätt med carpaccio gjord på pilgrimsmussla. Gurka, mango, rågbröd och brynt smör gör det lilla extra.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 färska pilgrimsmusslor
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 2 msk krasse
  • 3 skiva rågbröd
  • 100 g smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva pilgrimsmusslorna så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.
  2. Skala mangon och tärna i pyttesmå bitar s.k. brunoise.
  3. Skala gurka och ta bort det vattniga i mitten. Tärna gurkan i pyttesmå bitar s.k. brunoise.
  4. Finhacka gräslök.
  5. Finhacka chili. Ta inte med kärnhuset.
  6. Dela rågbröd i bitar stora som tumnageln. Fräs i smör tills de blir knapriga.
  7. Bryn smör och sila det.
  8. Häll på limesafte på pilgrimsmusslorna i skålen. Vänta 3-4 minuter.
  9. Lägg upp pilgrimsmusslorna tätt bredvid varandra på ett stort fat.
  10. Strö över mangotärningar, gurktärningar, gräslök och chili.
  11. Strö flingsalt och peppra.
  12. Lägg på rågbrödet och krassen.
  13. Häll över det varma brynta smöret. Servera genast.