Amerikanska pannkakor med sirapsbakad bacon

Foto: Köket.se
Amerikanska pannkakor med sirapsbakad bacon
14 ingredienser
35 min
Bjud på en brunch eller frukost som är svårslagen - det här är en smakkombination som du helt enkelt bara måste testa!

Så väljer du rätt kött i butik
Att välja svenskt spelar roll. Här hittar du tips och fler recept med svenska smaker.
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
- 3,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 msk smör, smält
- smör, till stekning
Sirapsbakad bacon
- 2 förp Scan Bacon
- 2 msk lönnsirap
- 4 msk farinsocker
- 0,5 tsk flingsalt
Servering
- blåbär
- lönnsirap
Gör så här
Sirapsbakad bacon
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Lägg aluminiumfolie på en bakplåt och sätt på galler.
- Blanda lönnsirap, farinsocker och flingsalt i en stor bunke. Tillsätt bacon och se till att alla baconskivor täcks av marinaden.
- Placera baconen utspritt på gallret och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eller tills den har blivit mörk och krispig.
- Ta ut och låt svalna något, men låt de inte ligga kvar på gallret för länge.
Pannkakor
- Börja med pannkakorna medans baconen är i ugnen.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner mjölken och blanda till en jämn smet. Tillsätt ägget och det smälta smöret och blanda väl.
- Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut 0,5 dl smet för varje pannkaka. Grädda pannkakorna tills det bubblar på ytan och vänd då pannkakorna och stek på andra sidan.
- Servera din pannkakor tillsammans med den sirapsbakade baconen och gärna lite blåbär. Och så ännu lite mer sirap såklart!
TIPS!

Fler tips!
Här kan du se mer om hur du kan göra skillnad genom att välja svenskt kött.