American “Everything buttermilk biscuits”
American “Everything buttermilk biscuits”
14 ingredienser
1 h
Förgyll helgen med American “Everything buttermilk biscuits”. Det kan bli en riktig familjefavorit!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 125 osaltat smör, i kuber och riktigt kallt
- 6 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 1,5 dl mjölk (3%)
- 1-1,5 dl grädde
Pensling
- 20 g smör
Everything topping
- 2 tsk vallmofrö, blå
- 2 tsk sesamfrön
- 1 tsk svarta sesamfrön
- 0,5 tsk vitlöksflakes
- 0,5 tsk lökflakes
- 0,5 tsk flingsalt
Gör så här
- Skär smöret i kuber och ställ i frysen i 20 minuter. Det är viktigt att smöret är riktigt kallt.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt det riktigt kalla smöret bland de torra ingredienserna. Skär med en kniv i skålen så det blir små bitar, men arbeta inte för mycket då det ska vara lite klumpar kvar i degen.
- Tillsätt all mjölk och 1 dl grädde, rör om försiktigt med en gaffel.
- Arbeta det sista med händerna till en deg, men överarbeta inte degen så smöret smälter.
- Tillsätt ytterligare 0,5 dl grädde om degen känns torr. Hellre lite fuktig deg än torr.
- Lägg upp degen på ett bakbord och arbeta degen så lite som möjligt.
- Tryck försiktigt ut degen för hand till en rektangel som är 20x30 cm stor. Dela rektangeln i 4 lika stora delar, lägg delarna på varandra och kavla försiktigt ut till en ca 30x30 kvadrat. Skär kvadraten i 9-12 lika stora fyrkantiga biscuits.
- Lägg biscuitsen på en plåt med bakplåtspapper och ställ i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Pensling
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta ut dina biscuits och pensla dem med smöret.
Everything topping
- Blanda alla ingredienser till toppingen i en skål.
- Toppa sedan dina biscuits med blandningen.
- Grädda mitt i ugnen till gyllene färg, ca 12-15 minuter.
- Servera med valfria tillbehör.