Allt-i-ett-kycklinggryta

75 m
4 - 6
Allt-i-ett-kycklinggryta
Foto: Jessica Frej

Ljuvlig kycklinggryta med mustiga snälla smaker, går snabbt att svänga ihop och sen klarar den sig själv på spisen. Dessutom är grytan både gluten och mjölkfri. /Jessica

Tips! Vitlöksbröd och ett glas äppelmust är jättegott till grytan!

19 februari 2017
75 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 5 klyftor vitlök
  • ca 120 g bacon
  • 800 g kycklingklubbor (av så bra kvalité du hittar)
  • 2 morötter
  • 800 g potatis, fast eller mjölig
  • 1 äpple
  • 1 purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Lägg olivolja i en stor gryta och sätt på medelvärme.
  2. Skala och skiva vitlöken. Klipp ner baconen i grytan och låt den börja svettas ihop med kycklingklubborna och vitlöken.
  3. Skala morötter, potatis, äpple och tvätta purjolöken.
  4. Skiva morötterna, kvarta potatisen, skär äpplet i kuber och strimla purjolöken. Lägg allt i grytan ihop med vin, buljong, lagerblad och salt. Lägg på ett lock och låt puttra 1 timme. Plocka upp kycklingklubborna och rensa dom. Lägg tillbaka köttet i grytan.
  5. Servera i djupa skålar och toppa persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept