Allt i en panna -shakshuka

24 röster
40 m
4
Allt i en panna -shakshuka
Foto: Lisa Höök

Shakshuka är riktigt enkelt att laga och blir en rätt där alla delar serveras och tillagas i en och samma panna. Riktigt smidigt till familjen härliga brunch.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 l babyspenat (ca 100 g)
  • 4 ägg
  • 0,75 dl parmesan, riven
  • ev 1 nypa chiliflakes

Till servering

  • färska örter
  • bröd
  • grönsallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll olivoljan i en stekpanna med handtag som funkar i ugnen. Har du ingen ugnsfast stekpanna? Gör då såsen i en panna eller kastrull, men gör själva shakshukan i en vanlig ugnsfast form.
  3. Fräs vitlöken på medelvärme i någon minut. Häll i de krossade tomaterna, salt och peppar och låt puttra cirka 10 minuter, rör om då och då.
  4. När såsen tjocknat, vänd ner babyspenaten och sätt på locket, vänta ungefär 1 minut och rör sedan salt och svartpeppar om tills spenaten slokar.
  5. Gör fyra små fördjupningar i såsen med en sked och knäck i äggen i varsin fördjupning. Strö över riven parmesan och chiliflakes (som ger extra hetta).
  6. Baka i 7–10 minuter mitt i ugnen. Vitorna ska vara hårda, men gulorna fortfarande mjuka.
  7. Servering
    Servera med färska örter ett gott bröd och en grönsallad.
12 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...