Älgrullader med bacon och ris

50m
4
Älgrullader med bacon
Foto: TV4

Rullader på ryggbiff av älg får här smak av bacon, serveras med gräddig sås och jasminris

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 april 2017
50m
4

Du behöver

Rullader

  • 600 g ryggbiff av älg
  • 280 g bacon
  • 1 krm salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 5 msk smör, till stekning
  • 5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3-4 msk maizenaredning
  • 4 dl grädde

Tillbehör

  • jasminris, för 4 portioner enligt anvisning på förpackning
  • tomater
  • gurka
  • 180 g böngroddar

Gör så här

  1. Älgrullader
    Tina köttet och skär det i tunna skivor. Banka ut så att det blir tunt och lägg bacon på/i och rulla i hop till rullader.
  2. Sätt i tandpetare så att rulladerna håller ihop, salta o peppra.
  3. Stek rulladerna i stekpanna med smör tills de har fått en fin färg.
  4. Lägg över i en gryta med vatten och buljongtärningarna, låt puttra så att rulladerna blir möra. Ta ur tandpetarna (använd föredragsvis plasthandskar).
  5. Sås
    Spara den vätska som rulladerna har kokats i. Red den med maizena mjöl och grädde.
  6. Låt koka upp och smaka av, tillsätt mer kryddor om det behövs.
  7. Tillbehör
    Koka jasminris enligt anvisning på förpackning.
  8. Skiva gurka och tomater.
  9. Servering
    Servera älgrulladerna tillsammans med såsen, jasminris och de skivade grönsakerna samt böngroddar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept