Älgfrikadeller

0 röster
6
Älgfrikadeller
Foto: TV4

Servera älgfrikadellerna med pasta à la Lady och Lufsen eller ät dem som ett mellanting mellan soppa och gryta, gärna med grovt bröd till.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 700 g älgfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl svagdricka eller porter

Till koket:

  • ca 1 l nötbuljong
  • 1 stor morot, grovstrimlad
  • 1 purjolök, strimlad

Gör så här

  1. Lägg färsen i en skål. Låt ströbrödet svälla i mjölken en stund. Blanda därefter alla ingredienser till färsen. Forma köttbullar och lägg dem på bakpapper.
  2. Koka upp buljongen med morot och purjo. Sjud sakta ett lager köttbullar i sänder i ca 10 minuter eller tills de flyter upp och känns klara.
  3. Servera med grönsakerna och lite av buljongen till.
26 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept