Älgfärsbullar med grön ärthummus och kantareller

POPULÄRT
Älgfärsbullar med grön ärthummus och kantareller
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Älgfärsbullar med grön ärthummus och kantareller

31 ingredienser

1 h

En härlig fusion i smaker blir det när Adam kombinerar det svenska köket med det libanesiska köket.

Ingredienser

portioner

Älgfärsbiffar

  • 500 g älgfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk sju kryddor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 krm cayennepeppar

Hummus på gröna ärtor

  • 400 g gröna ärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, saft och finrivet citronskal
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • muskot, finriven
  • 2 msk smör
  • 3 msk tahinipasta
  • salt

Stekta kantareller

  • 200 g kantareller
  • smör
  • 2 klyftor vitlök
  • citronsaft
  • salt
  • peppar

Rårörda lingon

  • 50 g lingon
  • 2 msk strösocker

Brynt smör

  • 150 g smör
  • citronsaft

Gör så här

Älgfärsbullar

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom färsen. Låt dra i 15 minuter.
  2. Tillsätt sedan färsen och blanda ihop. Rulla till stora bollar.
  3. Stek i smör så de får en gyllene yta.
  4. Överför till en ugnssäker form och baka i ugnen ca 10 minuter eller till de är genom tillagade.

Hummus på gröna ärtor

  1. Tillsätt allt i en blender och mixa i 20 minuter till den är helt slät.
  2. Justera konsistens med vatten. Smaka av med salt.

Stekta kantareller

  1. Stek kantarellerna i smör med skalade och krossade vitlöksklyftor. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Rårörda lingon

  1. Krossa hälften av lingonen med en gaffel. Tillsätt sockret. Låt dra i 30 minuter.

Brynt smör

  1. Bryn smör under omrörning. Smaka av med citronsaft.