Älgfärsbullar med grön ärthummus och kantareller
Älgfärsbullar med grön ärthummus och kantareller
31 ingredienser
1 h
En härlig fusion i smaker blir det när Adam kombinerar det svenska köket med det libanesiska köket.
Ingredienser
Älgfärsbiffar
- 500 g älgfärs
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 dl färsk bladpersilja, hackad
- 1 msk sju kryddor
- 1 citron, finrivet skal
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 krm cayennepeppar
Hummus på gröna ärtor
- 400 g gröna ärtor
- 2 klyftor vitlök
- 1 citron, saft och finrivet citronskal
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk cayennepeppar
- muskot, finriven
- 2 msk smör
- 3 msk tahinipasta
- salt
Stekta kantareller
- 200 g kantareller
- smör
- 2 klyftor vitlök
- citronsaft
- salt
- peppar
Rårörda lingon
- 50 g lingon
- 2 msk strösocker
Brynt smör
- 150 g smör
- citronsaft
Gör så här
Älgfärsbullar
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom färsen. Låt dra i 15 minuter.
- Tillsätt sedan färsen och blanda ihop. Rulla till stora bollar.
- Stek i smör så de får en gyllene yta.
- Överför till en ugnssäker form och baka i ugnen ca 10 minuter eller till de är genom tillagade.
Hummus på gröna ärtor
- Tillsätt allt i en blender och mixa i 20 minuter till den är helt slät.
- Justera konsistens med vatten. Smaka av med salt.
Stekta kantareller
- Stek kantarellerna i smör med skalade och krossade vitlöksklyftor. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Rårörda lingon
- Krossa hälften av lingonen med en gaffel. Tillsätt sockret. Låt dra i 30 minuter.
Brynt smör
- Bryn smör under omrörning. Smaka av med citronsaft.