Älgcarpaccio med rucola och rostade pinjenötter

Älgcarpaccio med rucola och rostade pinjenötter
Foto: Tv4

Älgcarpaccio med rucola och rostade pinjenötter

Av: Youcef - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

35 m

Älgcarpaccio med rucola, rostade pinjenötter och pepparrotscrème kommer göra sig fint som lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pepparotscréme

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk pepparrotsvisp (på tub)
  • 1 msk dill, finhackad
  • 0,5 msk gul lök, finriven
  • 1 krm flingsalt

Älgcarpaccio

  • 400 g älgkött, helst filé
  • 2 krm havssalt
  • 1 dl pinjenötter
  • 100 g rucolasallad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • Västerbottensost
  • picklade kantareller

Gör så här

Pepparrotscrèmen

  1. Blanda samman alla ingredienser till pepparrots-crèmen i en skål, smaka av med salt. Häll crèmen i en spritspåse och låt vila i kyl medans du förbereder älgcarpaccion.

Älgcarpaccio

  1. Skär upp älgköttet i mycket tunna skivor. Alternativt mellantjocka skivor som du bankar tills dem är tunna.
  2. Strö ut lite av saltet på tallriken, lägg sedan på de tunna skivorna av älgkött.
  3. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på lagom värme utan att bränna dem.
  4. Garnera tallriken med pepparrotscrèmen, nötterna och rucolasallad. Avsluta sedan med att ringla över olivolja efter tycke och smak. Krydda upp med svartpeppar och eventuellt mer/mindre flingsalt och strö över riven västerbottenost samt kantareller.