Älgbiff med rödbetor

Älgbiff med rödbetor
Foto: TV4

I många butiker finns älgfärs i frysen för dig som inte själv jagar. Viltfärs kan även bytas ut mot nötfärs. Servera biffarna med smörfrästa rödbetor, som ger både färg och smak åt anrättningen.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 300 g älgfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 10 enbär
  • 2 krm muskot
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 dl öl
  • 1 tsk vinäger
  • 8 rödbetor
  • 1 knippa gräslök
  • 2 msk smör
  • 8 potatisar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna och potatisen. Vinterrödbetor kan behöva koka 1 timme. Skala och skiva rödbetorna. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda älg- och fläskfärsen. Krossa enbären och lägg i, pressa ner vitlöken, krydda med nymalen vitpeppar och 1 tsk salt. Blanda väl. Ställ färsen i kylskåpet 1 timme så att kryddorna hinner blomma ut. Blanda sedan i ägg, öl och vinäger.
  3. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i 3-4 minuter på varje sida. Smält 1 msk smör i en kastrull, lägg i rödbetorna och fräs dem lätt i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken. Fräs de kokta potatisarna i smör.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept