I många butiker finns älgfärs i frysen för dig som inte själv jagar. Viltfärs kan även bytas ut mot nötfärs. Servera biffarna med smörfrästa rödbetor, som ger både färg och smak åt anrättningen.
Koka rödbetorna och potatisen. Vinterrödbetor kan behöva koka 1 timme. Skala och skiva rödbetorna. Finhacka gräslöken.
Blanda älg- och fläskfärsen. Krossa enbären och lägg i, pressa ner vitlöken, krydda med nymalen vitpeppar och 1 tsk salt. Blanda väl. Ställ färsen i kylskåpet 1 timme så att kryddorna hinner blomma ut. Blanda sedan i ägg, öl och vinäger.
Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i 3-4 minuter på varje sida. Smält 1 msk smör i en kastrull, lägg i rödbetorna och fräs dem lätt i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken. Fräs de kokta potatisarna i smör.