Linguine alle vongole
Linguine alle vongole
10 ingredienser
20 min
Snabb och lyxig spagetti med hjärtmusslor i god buljong.
Ingredienser
- 300 g hjärtmusslor (eller 2 x 130 g burk vongole i spad)
- 2 piri piri
- 2 färska tomater, gärna av plommontyp
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 knippe persilja
- 500 g linguine (eller svart spagetti)
- rosésallad
- 1 dl vitt vin
Gör så här
- Om musslorna är färska, börja med att skrubba dem rena. Koka upp en kastrull med vatten. Lägg i ett par matskedar salt och tillsätt musslorna. Låt koka upp igen och ta sedan kastrullen från spisen.
- Kärna ur och grovhacka tomaterna. Finhacka vitlöken. Hacka persiljan.
- Koka upp 10-liters kastrull med lättsaltat vatten till pastan.
- Täck botten på en panna, gärna en traktörpanna, med olivolja. Lägg i vitlöken och smula ned piri-piri, fräs på hög värme. När vitlöken börjar få färg, lägg i tomaterna och buljongtärningen.
- Låt koka upp och sjuda några minuter. Tag lite av spadet från musslorna och sedan vin och persilja. Låt koka upp en sista gång. Smaka av med salt.
- Sänk ner pastan i det kokande vattnet och koka den tills den är mjuk men har kvar sitt tuggmotstånd.
- Blanda med såsen med pasta och musslor och servera. Garnera gärna med finhackad rosésallad och persilja.