Melanika

0 röster
2h

Grillade persikor) serveras med basilikaglass klasiska rena smaker.

Visa mer
2h

Du behöver

  • 2 st persikor delade i mitten utan kärna
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 150 g äggula (ca 7 st)
  • 1,25 dl socker
  • 8 st basilikablad
  • 1 dl ouzo minst 40% alkohol
  • 1 dl honung atikis (greskisk bergshonung )

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången och skrapa ur den. Koka upp grädden och mjölken. Vispa ihop äggulor och socker och slå i den varma vaniljgrädden under långsam omrörning. (ta upp vaniljstången innan du rör om. ) kör i glassmeten i en mixer tillsammans med basilikabladen. Bearbeta den nya smeten i en glassmaskin så att den blir fast och fin, ställ in i frysen tills du ska servera den.
  2. Grilla persikorna så att dom får fin färg och ränder.
  3. Servera med persikorna med basilikaglassen och garnera med basilika blad.
16 oktober 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept