Melanika

Melanika
Foto: TV4

Melanika

9 ingredienser

2h

Grillade persikor) serveras med basilikaglass klasiska rena smaker.

Ingredienser

  • 2 persikor, delade i mitten utan kärna
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 150 g äggula [7 st]
  • 1,25 dl strösocker
  • 8 färska basilikablad
  • 1 dl ouzo, minst 40 % alkohol
  • 1 dl honung atikis (greskisk bergshonung)

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången och skrapa ur den. Koka upp grädden och mjölken. Vispa ihop äggulor och socker och slå i den varma vaniljgrädden under långsam omrörning. (ta upp vaniljstången innan du rör om. ) kör i glassmeten i en mixer tillsammans med basilikabladen. Bearbeta den nya smeten i en glassmaskin så att den blir fast och fin, ställ in i frysen tills du ska servera den.
  2. Grilla persikorna så att dom får fin färg och ränder.
  3. Servera med persikorna med basilikaglassen och garnera med basilika blad.