Babi goreng rumah kuning

Foto: TV4
Babi goreng rumah kuning
14 ingredienser
1h 30 min
Babi goreng rumah kuning. Gårdsfilé med stekt basmatiris, indonesisk satésås, tzatziki, serundeng, pisang goreng och krupuk udang.
Tillbehören hittar du här
Tzatziki, serundeng, pisang goreng och krupuk udang
.
Dryckestips
Öl: Singha Original Thai
Snaps: Vodka - Russian Standard Platinum
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
ris
- 5 dl basmatiris
- 7,5 dl vatten
- ca 0,5 tsk salt
- 4 ägg
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 1 purjolök
- olja
- smör
- 2 chilifrukter
Kött
- 1200-1400 g fläskfilé
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- smör
Gör så här
Ris
- Koka upp ris, vatten och salt hastig på hög värme och låt det sen stå på lägsta värme i ca 20-30 minuter.
- Rör om riset och ställ åt sidan så det kan svalna.
- Stek 4 ägg i en stekpanna.
- Krydda med salt och peppar och rör om konstant tills du får en torr äggröra.
- Rensa purjolöken under kallt vatten och skär upp i smala remsor.
- Stek med lite olja och smör i ca 2 minuter, tills purjolöken blir mjuk.
- Skär upp 2 röda chilifrukter och stek med lite olja 1-2 minuter.
- Häll lite olivolja i en wok, blanda i riset, äggröra, purjolöken och chili och värm på mellanvärme.
Gårdsfilé
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa köttet.
- Skär i två halvor.
- Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna på hög värme.
- Lägg i köttet med stektermometer tills den visar 66-68 grader.
- Skär köttet i ca 1 cm breda skivor.