Alex pepparkakskrydda

2 röster
20 m
1 sats

”Det här är kryddblandningen jag använder mig av när jag bakar mjuka eller hårda pepparkakor, hoppas du tycker om den!” /Alexander Pelli

Tips! Jag rekommenderar att du rostar dina pepparkakskryddor innan användning, då får du mer smak från dem och godare kakor! För att få mera sting från kryddorna tipsar jag även om att mala dem själv, färskmalda kryddor smakar så mycket mer än dem färdigmalda man köper i butiken.

Visa mer
20 m
1 sats

Du behöver

  • 16 g malen kanel, malen (eko ceylon) [2 msk]
  • 10 g nejlika, malen (eko) [5 tsk]
  • 6 g ingefära, malen (eko) [2,35 tsk]
  • 4 g muskot, malen (eko) [0,5 msk]
  • 4 g pomeransskal, malen (eko) [0,5 msk]
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda ihop dina kryddor, använder du hela kryddor maler du dem först, sedan väger du upp enligt receptet.
  2. När du har din kryddblandning väger du upp den mängd som receptet du ska baka efter önskar och rostar i 5 minuter i 150 grader.
  3. Använd endast under och övervärme, ingen fläkt ska vara på. Annars kommer kryddorna att flyga runt i ugnen för dig.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...