Äkta mangochutney

Äkta mangochutney

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m

Gillar du mangochutney måste du testa det här receptet. Den kommer få dig att aldrig mer vilja köpa färdig!

Indien i mitt svenska kök omslag

Mer inspiration!

Fler goda recept hittar du i Malins bok "Indien i mitt svenska kök"

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 röd chilifrukt, hackad (eller grön chilifrukt)
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 2 mango, väldigt grovt mixad (eller 1 paket fryst mango) [á 250 g]
  • 0,5 citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull. Häll i senapsfrön och stek i några minuter tills fröna ger ifrån sig ett ”poppande” ljud.
  2. Tillsätt chili och gurkmeja och fräs i någon minut.
  3. Ta bort kastrullen från spisen, lägg i mango och smaka av med citronsaft och salt.
  4. Häll upp i en fin glasburk, den håller några dagar i kylen. Kan serveras kall eller ljummen.