Åkerbärsfromage

3 röster
4

Söt fromage med åkerbär, garneras med hela bär och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 6 gelatinblad
  • Ca 300 g åkerbär
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. I en annan bunke, vispa äggen och blanda i sockret. Koka upp åkerbär, spara några hela bär till garnering.
  3. Sila ner bärsaften i grädden och blanda i äggblandningen.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter.
  5. Smält därefter bladen på svag värme och blanda in i fromagesmeten.
  6. Lägg upp i skålar och ställ in i kyl i ca 1 timme.
  7. Servering
    Ta ut fromagen ur skålarna.
  8. Garnera med hela åkerbär, och lite av kvarvarande saft, och lägg i en klick vispad grädde.
14 december 2017

Laddar fler recept