Aioli med ramslök och chili

Aioli med ramslök och chili
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Aioli med ramslök och chili

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

Nu när grillsäsongen är igång passar det perfekt med enkla och goda såser som tillbehör. Den här aiolin blir extra smakrik med chili och ramslök.

Ingredienser

portioner sats
  • 8 klyftor vitlök
  • 2 äggulor
  • 3 dl olja (50% olivolja och 50% solrosolja)
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 10 blad ramslök
  • 1 chilifrukt

Gör så här

  1. Krossa vitlöken i en mortel.
  2. Blanda ner äggulor och tillsätt sakta oljan.
  3. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
  4. Låt såsen dra några timmar i svalen.
  5. Strimla ramslök samt chili och vänd ner det i aiolin.
  6. Låt gärna såsen dra lite till innan servering.