Äggtoddy med tillbehör

Äggtoddy med tillbehör
Foto: TV4

Äggtoddy med tillbehör

20

2 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Fluffig äggtoddy bjuds här med konjak, snabbkaffe och kakao. Lättlagad och tacksam dessert som går att förbereda. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde (gärna laktosfri)
  • 4 tsk florsocker
  • 4 tsk Nescafé
  • 4 tsk kakao
  • 4 msk cognac
  • 4 äggskal, halva

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen. Häll upp i portionsglas. Koka äggskalen. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering).
  2. Precis innan servering, lägg på florsocker, nescafé och kakao i små högar. Häll 1 msk konjak i äggskalet och placera mitt på. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer