• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Äggtoddy med tillbehör

Äggtoddy med tillbehör
Foto: TV4

Äggtoddy med tillbehör

2 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Fluffig äggtoddy bjuds här med konjak, snabbkaffe och kakao. Lättlagad och tacksam dessert som går att förbereda. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde (gärna laktosfri)
  • 4 tsk florsocker
  • 4 tsk Nescafé
  • 4 tsk kakao
  • 4 msk cognac
  • 4 äggskal, halva

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen. Häll upp i portionsglas. Koka äggskalen. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering).
  2. Precis innan servering, lägg på florsocker, nescafé och kakao i små högar. Häll 1 msk konjak i äggskalet och placera mitt på. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.