Äggtoddy med tillbehör

16 röster
30 min
4

Fluffig äggtoddy bjuds här med konjak, snabbkaffe och kakao. Lättlagad och tacksam dessert som går att förbereda. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 2 dl vispgrädde, gärna laktosfri
  • 4 tsk florsocker
  • 4 tsk nescafé
  • 4 tsk kakao
  • 4 msk konjak
  • 4 halva äggskal
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen. Häll upp i portionsglas. Koka äggskalen. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering).
  2. Precis innan servering, lägg på florsocker, nescafé och kakao i små högar. Häll 1 msk konjak i äggskalet och placera mitt på. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.
28 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...