Äggröra med äpple

Markiz Talhaoui

Äggröra med äpple

12 ingredienser

15 m

Är det dags för buffé? Testa den här smarta äggröran med äpple, den kommer snabbt blir en riktig favorit!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 ägg
  • 0,5 äpple
  • 2 msk granatäpple
  • 3 msk smetana
  • 4 labnehbollar (eller färskost)
  • 0,5 msk wasabi (eller pepperrot)
  • svartpeppar
  • ca 16 blad gemsallad (eller ett smarrigt knäckebröd)
  • 100 g lax (salma lax)
  • rostad lök
  • krasse
  • japansk soja

Gör så här

  1. Koka äggen ca 8 minuter. Spola dem sedan kalla. Skala och grovhacka dem.
  2. Tärna äpplet i små bitar och knacka ut granatäpplekärnorna.
  3. Rör ihop smetana, labneh, wasabi och peppar. Vänd ner ägg, äpple och granatäppelkärnorna.
  4. Fördela äggröran i salladsbladen. Skär laxen i tunna skivor och lägg på äggsalladen.
  5. Toppa med rostad lök och klippt krasse, servera med soja.